снимка pexelsВ петък Испания обяви, че вдига ограниченията за британски туристи

...
снимка pexelsВ петък Испания обяви, че вдига ограниченията за британски туристи
Коментари Харесай

Най-голямото британско летище - Хийтроу - ще отвори терминал специално за пристигащите пътници от страни от червения списък

снимка pexels

В петък Испания разгласи, че подвига рестриктивните мерки за английски туристи от понеделник. Това основава куриозната обстановка, британците, искащи да посетят страната, която към момента е в " жълтия лист ", да би трябвало да го създадат срещу съвета на държавното управление, поемайки съответните опасности.

Най-голямото английско летище -  " Хийтроу " - ще отвори терминал особено за идващите пасажери от страни от " аления лист " с максимален риск от заразявания с Covid-19. Решението последва рецензиите към летището и държавното управление, че идващите сега от тези рискови страни се редят с часове на една и съща опашка с всички останали пасажери. 

От 1 юни всички пасажери, идващи на " Хийтроу " от страни от " аления лист " ще минават през Терминал 3, който бе затворен за последната година. От там хората ще пътуват до хотели, където да прекарат наложителната 10-дневна карантина.

Само 12 дестинации попадат в " зеления лист " на държавното управление, идващите от които не би трябвало да се изолират.

Най-голям е броят на страните в " жълтия лист ", измежду които и България. Пътниците от тези страни би трябвало да се самоизолират в домашни условия. Правителството обаче поучава британците да не пътуват до страните от тази категория. С упованията, че някои от тях скоро могат да бъдат преместени в " зеления лист ", управляващите се надяват, че отварянето на Терминал 3 единствено за рискови страни ще облекчи работата на гранична полиция.

Системата за пътувания на правилото на " светофара " се преразглежда на всеки три седмици.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР